GALENCO BB LUIERZALF 75ML

2769628 C

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 17 Loyaliteit punten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 17 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,17 €.


Gratis verzending vanaf € 50 *
Bestel voor 16.00 h, de volgende dag geleverd.

Onze prijs
6,99 €
Aanbevolen prijs: 7,85 €
U bespaart: 11%
Product is verwijderd

Lichaamsdeel Lichaam
Vorm Zalf
Geneeswijze Andere
Merk Galenco
Doelgroep Baby

Luierzalf op basis van zinkoxide en vaseline, met 3-voudige werking. Door de goed hechtende occlusieve basis wordt de huid beschermd tegen de inwerking van urine, stoelgang en wrijving van luiers. De actieve componenten zorgen voor een snel herstel van de huidbarrière en een goede hydratatie waardoor roodheid en irritatie afnemen.

Na elke luierwissel, de zalf aanbrengen op de gereinigde, droge billetjes (tot in de fijnste plooitjes).

Petrolatum, Aqua, Hydrogenated Microcrystalline Wax, Zinc Oxide, Paraffinum Liquidum, Glyceryl Oleate, Lanolin (Medical Grade), Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Butyrospermum Parkii Butter, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Panthenol, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Phenoxyethanol, Zinc Stearate, Magnesium Sulfate, C10-30 Cholesterol/Lanosterol Esters, Ethylhexylglycerin.

Actieve bestanddelen:

 • Vaseline
 • Zinkoxide
 • Panthenol
 • Lanoline Medical Grade
 • Cholesterol/Lanosterol Esters
 • Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter)
 • Gezuiverde, zoete Amandelolie

Werking:

Vaseline

Vaseline is een zalfachtige massa die vloeibaar wordt bij een temperatuur van ongeveer 40 tot 60 °C. Het is bestand tegen de inwerking van vrijwel alle chemicaliën. Het heeft de eigenschap om (in tegenstelling tot plantaardige en dierlijke vetten) niet in de huid te trekken, het blijft op de huid liggen en dekt deze goed af. In de geneeskunde wordt het daarom onder meer gebruikt om de huid af te dekken bij eczeem, brandwonden, een extreem droge huid of in andere gevallen waarbij de huid haar barrièrefunctie niet meer voldoende kan uitoefenen. In de cosmetica wordt het gebruikt in preparaten voor bescherming tegen kou of vocht, maar ook in preparaten tegen een droge huid.

Zinkoxide

Zinkoxide is een huidbeschermend poeder met een sterk vochtopslorpend vermogen. Door het sterk absorberend vermogen wordt de huid beschermd tegen irritaties door urine en feces. Zinkoxide kan als huidbeschermend beschouwd worden door zijn vochtafstotende functie. Bovendien kent men aan zinkoxide anti-inflammatoire eigenschappen toe die bevorderlijk zijn voor de huid. Zinkoxide werkt licht samentrekkend en beschermend op de huid.

Panthenol

 • D-Panthenol is de pro vitamine van D-pantotheenzuur (Vitamine B5).
 • Heeft een dubbele werking:
 1. Als cosmetische grondstof heeft het hydraterende* en verzachtende eigenschappen voor huid en haar. 2. Als provitamine heeft het een positief effect op de epitheelvorming (wondhelend) en een anti-inflammatoir effect (positief effect bij huidirritatie).

Lanoline Medical Grade

Lanoline is een natuurlijk emolliënt dat de verschillende functies van de huidlipiden kan nabootsen en verbeteren. Lanoline heeft een aantal chemische en fysische gelijkenissen met de menselijke huidlipiden. Zowel lanoline als de huidlipiden bevatten cholesterol, vetzuren, vetesters en hydrocarbons en beide bestaan in een vloeibare en vaste fase bij huidtemperatuur. Daarom is lanoline zeer compatibel met de menselijke huid. Lanoline is ook bekend voor zijn hydraterende* eigenschappen. Lanoline emulgeert spontaan water en kan meer dan 200 % van zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Lanoline creëert ook een semipermeabele film op de huid. Dit is belangrijk voor het herstel van de barrièrefunctie en bij wondheling. Lanoline kan de barrièrefunctie helpen herstellen.

Lanoline Medical Grade is een uitzonderlijk zuivere vorm van lanoline met een uiterst veilige en hoge efficiëntie voor dermatologische toepassingen. Lanoline Medical Grade is ontwikkeld voor de behandeling van ernstige huidsymptomen zoals eczema, psoriasis en open wonden. Zijn intensieve herstelmechanisme wordt in een breed gamma van farmaceutische producten voor huidverzorging van moeders en baby’s gebruikt.

Klinische testen hebben aangetoond dat Lanoline (Medical Grade) geen allergische of irriterende reacties uitlokt, zelfs bij patiënten met ernstig beschadigde huid.

Cholesterol/Lanosterol Esters

Super Sterol Ester L174986 of C10-30 Cholesterol/Lanosterol Esters is een huidconditionerende grondstof bestaande uit een combinatie van vetzuren, cholesterol en aanverwante sterolen. Deze grondstof is een moisturiser, een rijke emolliënt die analoog is aan de lipiden van nature aanwezig in de huid. De sterolen in Super Sterol Ester L174986 hebben sterk vochtbindende eigenschappen. Super Sterol Ester L174986 lijkt structureel op sebum. Sebum, één van de natuurlijke moisturisers in de huid, bevat componenten die water kunnen absorberen. Sebum emulgeert water wat diffuseert van de dermis over de epidermis en dan wordt vastgehouden in de gekeratiniseerde epidermale cellen. Super Sterol Ester L174986 is een zeer functioneel verzachtend lipide met zeer goede hydraterende* eigenschappen dat de huid in een goede en soepele conditie houdt.

Butyrospermum Parkii Butter (Shea Butter)

 • Natuurlijk emolliënt en moisturizer.
 • Plantaardige zachte was die hoge concentraties aan onverzeepbare lipiden en polyonverzadigde vetzuren bevat: ± 43,5 % oliezuur (C18:1).
 • Huidbeschermend en zorgt voor sneller herstel van erythema en huidirritatie.

Gezuiverde, zoete Amandelolie

Gezuiverde, zoete amandelolie bevat hoge concentraties aan polyonverzadigde vetzuren: 60-80 % oliezuur en 17-30 % linolzuur. Deze plantaardige essentiële vetzuren, afkomstig van zoete amandelolie, waarborgen een betere onderlinge cohesie van de epidermale cellen, waardoor het water vastgehouden blijft in de bovenste huidlagen. Zoete amandelolie reguleert het vochtgehalte van de huid, voedt de huid en vermindert huidirritaties. Deze olie is geschikt voor de droge, schilferige en gevoelige huid.

Eigenschappen:

 • Dermatologisch getest en hypoallergeen**.
 • Respecteert de pH van de huid.
 • Zonder parfum, noch kleurstoffen, noch parabenen.

 • hydratatie van de bovenste lagen van de opperhuid ** geformuleerd om het risico op allergische reacties te minimaliseren