VITAMON K OLIE 25ML NF

1497643 S

Bij aanschaf van dit product krijgt u in totaal 21 Loyaliteit punten. Uw winkelwagen bevat een totaal aan 21 punten die omgezet kunnen worden in een waardebon van 0,21 €.


Gratis verzending vanaf € 50 *
Bestel voor 16.00 h, de volgende dag geleverd.

Onze prijs
8,69 €
Aanbevolen prijs: 9,76 €
U bespaart: 11%
Product is verwijderd

Lichaamsdeel Inwendig
Vorm Olie
Merk Vitamon
Doelgroep Baby

Het toedienen van vitamine K is aanbevolen als supplement bij de voeding van baby’s enkel gevoed met moedermelk. De hoeveelheid vitamine K in Vitamon K is onvoldoende om bloeding bij geboorte te voorkomen.

Baby's 5 druppels (= 25 µg) per dag, te beginnen vanaf de tweede week na de geboorte tot en met de derde levensmaand Bij baby’s die behalve borstvoeding ook flesvoeding krijgen: voor iedere flesvoeding per dag 1 druppel Vitamon K toedienen Toedieningswijze De druppels in één maal toedienen. De druppels niet rechtstreeks vanuit het flesje toedienen maar bij voorkeur eerst op een lepeltje doen en dan aan het kind geven

Vitamon K bevat 0,145 mg phytomenadionum per ml oplossing. Hulpstoffen: alpha-tocopherol – ol. arachid. q.s. ad 1 ml. Actieve bestanddelen: Vitamine K.

Vitamine K draagt bij tot een normale bloedstolling. Vitamine K is een essentiële co-factor bij de synthese in de lever van verschillende stollingsfactoren II, VII, IX en X en beïnvloedt indirect de calcium-fosfolipidenbinding. Een tekort aan vitamine K leidt tot vertraging van de bloedstolling, zowel bij volwassenen als bij pasgeborenen. De darmflora van zuigelingen is nog onvoldoende ontwikkeld en daarom kunnen zij zelf onvoldoende vitamine K aanmaken. Omdat de moedermelk nagenoeg geen vitamine K bevat, wordt de dagelijkse behoefte van de zuigeling die gevoed wordt met moedermelk gedurende de eerste 3 levensmaanden niet voldoende gedekt. Er dient een onderscheid gemaakt te worden tussen profylaxie: Bij de geboorte voor alle pasgeborenen (a terme of vroegtijdig geboren). Zij moeten eenmalig vitamine K toegediend krijgen (i.m. of oraal 1 à 10 mg) om een algemeen risico op bloeding te vermijden. Na de geboorte, te beginnen vanaf de tweede leeftijdsweek uitsluitend voor pasgeborenen die enkel gevoed worden met moedermelk. Zij mogen vitamine K nemen gedurende enkele weken (maximum 3 maanden) op basis van 25 µg per dag (dus een lage dosis). Fytomenadion (vitamine K1) is een vetoplosbare vitamine. Na orale toediening wordt 80 % van de toegediende hoeveelheid in het maagdarmkanaal ter hoogte van het middelste gedeelte van de dunne darm geabsorbeerd waarbij de aanwezigheid van gal- en pancreassappen vereist is. Vitamine K1 wordt getransporteerd door de lymfe en vooral opgeslagen in de lever (ongeveer 50 %). Toegediend in therapeutische doses werd geen accumulatie in de lever vastgesteld. In het plasma wordt fytomenadion voor ca. 90 % aan lipoproteïnen gebonden. Fytomenadion wordt snel gemetaboliseerd tot polaire metabolieten waarvan een klein deel biologisch actief is (menaquinone-4). 40-50 % van de metabolieten wordt geëlimineerd als glucuronide met de gal en ongeveer 20 % wordt uitgescheiden met de urine. De plasmahalfwaardetijd bedraagt 1,5 tot 3 uur. Vitamine K passeert niet doorheen de placenta en ook de moedermelk bevat bijna geen vitamine K.